10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk

Blog
Pelenkaüzlet
2023.01.05 18:31

Pelenkaméret választási útmutató

Pelenkaméret választási útmutató

Általános pelenkaméret útmutató szülőknek

A rosszul illeszkedő pelenkák szivárgást, kiütéseket és kényelmetlenséget okozhatnak. Tekintse meg mérettáblázatunkat, hogy megtalálja babája ideális méretét kedvenc eldobható pelenkái közül.

Kérem vegyék figyelembe, hogy az egyes gyártók méretei között eltérés lehet.

Az újszülöttek naponta 10-12 piszkos pelenkát termelhetnek, ami végül hat-nyolc pelenkára csökken kisgyermekkorban. Ezért létfontosságú, hogy megtalálja a megfelelő méretet a kicsi számára. Sajnos a szülők számára nincs univerzális mérési útmutató a pelenkákhoz. A méret gyermekeként eltérő – akárcsak a ruhák és cipők esetében –, és nem az életkortól, hanem a súlytól függ. 

 

A megfelelő pelenkaméret kiválasztása

A gyermek születése után, nagy valószínűséggel az újszülötteknek való pelenkával kell kezdeni, ami legfeljebb 6-8kg közötti gyermekeknek megfelelő. Ezek a legtöbb esetben a hasi oldalon egy kivágással rendelkeznek, hogy a köldökcsonkot könnyen lehessen ápolni amíg az le nem esik. Ezeknél a pelusoknál a nedvszívó képesség annyira nem játszik szerepet a gyakori cserék miatt, bár nem elhanyagolható.

 

Ahogy a baba növekszik és aktívabbá válik, a pelenkázás igényei megváltoznak. A legtöbb márka 1-6 méretű pelenkákat gyárt. Az ideális illeszkedés megtalálása különösen fontos, a baba kényelme szempontjából. igényelnek. A méret növekedésével a pelenkák több nedvszívó anyaggal rendelkeznek. Több gyártó kínál már 7-es sőt 8-as méretű pelenkát is.

A legtöbb gyerek 2 és 3 éves koráig pelenkás marad. Ebben a szakaszban a kisgyermek állandóan úton lesz és mozog, ezért keressen erős fülekkel rendelkező pelenkákat. Ügyeljen arra is, hogy gyakran cserélje ki a pelenkát, hogy elkerülje a pelenkakiütést, amely gyakran fellángolhat.

Baba pelenka méret táblázat

Bár a méret a különböző gyártóktól eltérő, ez az általános pelenkaméret táblázat útmutatóként szolgálhat. Természetesen a szülőknek több márkát és stílust kell kipróbálniuk, hogy megtalálják a legjobbat.

1-es méret: 2-5kg

2-es méret: 3-8kg

3-as méret: 5-11kg

4-es méret: 7-18kg

4+-os méret: 9-20kg

5-ös méret: 11-25kg

6-os méret: 13-20kg

7-es méret: 16-26kg

8-as méret: 19-30kg

Amint azt észrevehető, néhány babasúly átfedésben van két különböző méret között. Ebben az esetben a pelenka kiválasztásakor vegye figyelembe a baba testalkatát . Egy vékony baba számára előnyös lehet például a kisebb méret, míg egy nagyobb baba a nagyobb méretben fér el kényelmesen. A legjobb pelenkaméret megtalálása némi próbálkozást igényel, ahogy gyermeke gyarapodik.

Arra utaló jelek, hogy babának nagyobb pelenkaméretre van szüksége

Honnan tudod, hogy a babának szüksége van-e nagyobb pelenkára? A következő jelek azt jelzik, hogy ideje javítani az illeszkedésüket.

  • A pelenka oldalsó fülei gyakran felpattannak
  • A lábszalagok feszesek
  • A derékpánt szorosnak tűnik (két ujját el kell illesztenie alatta)
  • Nehéz felvenni a pelenkát
  • A pelenka túl kicsinek tűnik a baba számára, és/vagy nem fedi teljesen a fenekét
  • Többször előfordul, hogy szivárog
  • Úgy tűnik, hogy a baba kényelmetlenül érzi magát a pelenkában
Árukereső.hu