10.000 Ft feletti vásárlás esetén 5% kedvezményt biztosítunk

Blog
Pelenkaüzlet
2022.12.21 21:10

Pelenkacsere kisokos

Pelenkacsere kisokos

Pelenkacsere kisokos

Az újszülött etetése és fürdetése mellett a pelenkacsere olyan feladat, amellyel új szülőként gyakran szembe kell nézni. Bár elsőre kissé ijesztőnek tűnhet, a pelenkacsere megtanulása a gyakorlással természetessé válik.

 

A csecsemők általában napi 8-10 pelenkát használnak naponta. Ahogy a gyermek nagyobb lesz ez a szám csökken, de így is több ezerszer kell pelust cserélni mire szobatiszta lesz. Ismerd meg, hogy mire lesz szükséged és, hogyan könnyítheted meg a saját és gyermeked dolgát a pelenkacsere közben. Amikre szükséged van: Mielőtt elkezdenéd, győződj meg arról, hogy minden szükséges kéznél van.

Íme egy ellenőrző lista:

 -Váltóruha a babának („baleset” esetén)

-Pelenkázóasztal vagy pelenkázóbetét

-Pelenkák (szövet vagy eldobható)

-Szükség esetén pelenkahuzat vagy tű a textilpelenkákhoz

-Pelenka krém vagy kenőcs

-Használtpelenka gyűjtő

-Törlőkendő, puha kendő vagy vattakorong  

 

Sokan babatörlőt használnak a piszkos bőrfelület területének tisztítására. Az újszülött bőre azonban meglehetősen érzékeny. A meleg víz és egy kendő, vagy vattakorongok használata az élet első heteiben segíthet megelőzni a bőrirritációt.

Egy másik lehetőség a vízzel előzetesen megnedvesített törlőkendők vásárlása. A hagyományos babatörlőkendők, különösen az alkoholtartalmúak, körülbelül 2 hónapos korukig kiütéseket és irritációt okozhatnak. A baba átöltözésére szolgáló helyek közé tartozik a pelenkázóasztal vagy a pelenkázó alátét. Ha pelenkázóasztalt használsz, használd a biztonsági hevedereket, és kövesd az alátét utasításait az asztalhoz való rögzítéshez.Ügyelj arra, hogy a pelenkázóasztal középen homorú legyen (az oldalai magasabbak, mint a közepén). Ezzel megelőzhető a baba asztalról való legurulása, ami súlyos sérülést okozhat.  

Lépésről lépésre a pelenka csere: 

Ezek az utasítások az eldobható pelenkák cseréjére vonatkoznak. A textilpelenkák használata ugyanazokat az alapvető lépéseket foglalja magában, kivéve, hogy a ruhadarabot mindkét oldalon pelenkátűkkel kell összehajtania és rögzíteni. Néhány szövetpelenka azonban már rögzítőelemekkel rendelkezik. 

Először is moss kezet. Ezután szedd össze a kellékeket. Győződj meg róla, hogy minden szükséges karnyújtásnyira van (de a baba számára nem elérhető), így nem kell hátat fordítani, amíg a baba a pelenkázóasztalon van. 

Vedd le a piszkos pelenkát.

Finoman fektesd a babát a hátára a pelenkázó felületre. Old ki a pelenka füleket vagy tépd el a perforációnál, ha bugyipelenkát használsz. Ezután emeld fel gyermeked a pelenkáról úgy, hogy finoman megfogod a bokáját, és kissé megemeled. Ha sok széklet van a pelenkában, a pelenka felső felével óvatosan az alsó felé söpörheted. Csúsztasd el a pelenkát. Helyezd a közelbe, de a baba ne érje el. 

Tisztítsd meg a baba bőrét.Alaposan, de óvatosan töröld meg a pelenka területét törlőkendővel, vagy megnedvesített vattakoronggal. A szeméremtest törlésekor mindig elölről hátrafelé haladj, hogy elkerüld a fertőzést.Tedd félre a szemetet. Helyezz minden eldobható tisztítószert a szennyezett pelenka tetejére. 

Tedd fel a tiszta pelenkát : Csúsztass egy tiszta pelenkát a baba feneke alá. Manapság a legtöbb pelenkán színes jelölések vagy karakterek találhatók, amelyek a pelenka elejét jelzik.Alkalmazz bármilyen kenőcsöt vagy krémet, kiütések megelőzésére vagy kezelésére. Ha ezt a lépést azután hajtod végre, hogy az új pelenkát a baba alá helyezted, akkor elkerülhető, hogy kenőcsöket kelljen lemosni a pelenkázó felületről.

Ezután zárd le az új pelenkát. Tedd az elülső részt a gyermek lába közé és felfelé a hasa fölé. Húzd ki a pelenka füleit, és csatold előre, ügyelve arra, hogy a pelenka szorosan illeszkedjen, de ne legyen túl szoros.Ha nem használsz speciális vágású újszülött pelenkát, hajtsd le a pelenka elejét, hogy elkerüljétek a köldökcsonk irritációját, amíg az le nem esik. 

Végül..

Tedd a babát biztonságos helyre (például a kiságyba vagy a babahordozóba), amíg takarítasz. Erősen tekerd fel a szennyezett pelenkát és helyezd zacskóba vagy szemetesbe.Takarítsd le a pelenkázóasztalt. Végül mosd meg a babád és a saját kezed.

Árukereső.hu